Kan man få nästan böter?

Jag tycker om min biluthyrare!

På söndag ska jag åka till Borlänge för ska vara där på jobb tidigt måndag morgon. Ringde till biluthyraren igår för att kolla om jag kunde få en bil på söndag. De har egentligen stängt på helger så visste inte hur det funkade. De sa att de skulle hitta en lösning och höra av sig till mig idag. Så idag ringde de. I normala fall lämnar de bilen hos en bilaffär på helger så får man hämta den därifrån, men den här söndagen har affären stängt eftersom det är pingst. Så de kom med bilen till mig idag istället, för samma pris som om jag hade fått den på söndag!! Bra va?

När man har bil måste man ju utnyttja bilen, så åkte hem till en kompis som bor ganska långt bort idag. På vägen hem körde jag ganska fort (som alltid). Var väl nästan uppe i 120 på en 90 väg när jag tittade i backspegeln och såg en polisbil bakom mig. Ooops. Saktade ner såklart till under 90. Då körde polisbilen om mig och när de var sida vid sida så tittade han som satt i passagerarsätet lite arg på mig. Sen körde de framför mig i 90 jättelänge. Det är tråkigt att köra 90!! Värre blev det när det blev 70. Känns ju som att krypa fram. Var paranoid att den där polisbilen skulle komma igen nån annan stans sen (för den körde av motorvägen efter ett tag) så höll hastighetsbegränsningen resten av vägen. Har nog inte gjort det på evigheter! Tänk vad nästan böter kan göra :) 


Mogen nog att prata pension?

Förra månaden fick jag löneförhöjning. Jättekul!! Då var ju bara frågan, vad ska man göra med de extra pengarna varje månad? Klarade mig bra innan löneförhöjningen, men känner mig själv. Om jag skulle låta pengarna ligga kvar på kontot varje månad skulle jag säkert spendera dem på onödiga saker. Så idag ringde jag banken. Har sedan en tid sparat en viss summa varje månaden i pensionssparande och fonder och nu ökade jag detta sparande lika mycket som min löneförhöjning låg på. Bättre spara pengarna till nått större och nödvändigt än att låta dem försvinna mellan fingrarna varje månad på godis och mat och annat.

Kanske börjar bli vuxen snart ändå. Han på banken var i alla fall väldigt imponerad av mig!

RSS 2.0