Inte konstigt att jag är tjock!

Jag har extremt dåliga matvanor!! Kan hålla dem någolunda "normala" när jag jobbar. Eller hmm, menar när jag går hemifrån och jobbar. För då måste man ju äta frukost innan man går, och då är man hungrig vid lunch och äter därför lunch plus att man blir hungrig till middag igen. Så får väl i mig tre mål mat om dagen då.

Men, när jag bara är hemma blir det ingen frukost, för min mage tål egentligen inte frukost. Är en pina att trycka i sig det på mornarna, känns som att det ska komma upp igen. Så, när jag är hemma faller frukost bort ur tankarna... Vid 11 (ibland senare) kommer jag på att jag inte ätit. Går till köket och tittar runt i skåpen, finns INGET jag kan tänka mig att äta, så slår bort tankar på mat ett tag till. Vid 13 börjar det bli akut, hungern gnager i magen, finns fortfarande inget jag kan tänka mig att äta och jag äter helre inget än mat jag inte vill ha. Vid det laget brukar jag dock inse att jag måste äta nått, så äter väl nått litet men då är ju dagen redan förstörd och jag går runt och småäter vad som helst resen av dagen.

Som exempel igår:
Gick till en närliggande galleria och åt frukost/lunch/middag vid halv tre. Var det första jag åt på hela dagen, blev kyckligwok och äggnudlar.
På väg hem därifrån gick jag förbi affären och köpte hem lite i matväg och lite onyttigheter också.
Kom hem och åt lite (eller, ok då, ganska mycket) hasselnötskräm (gott) och mådde sen illa.
Gick iväg på en lägenhetsvisning och gick förbi affären igen på vägen hem.
Blev ostbågar och julmust till middag.

Idag har jag hittils (klockan är 16.30) fått i mig:
Micromat vid 14
Mer hasselnötskräm
Två koppar te med mjölk.
Ska hem till en kompis och fixa middag, så blir ordentlig middag i alla fall.

Men summa sumarum, det är verkligen inte konstigt att jag är så stor som jag är!!!

Nån som har nån idé om hur man kan ändra sina matvanor när tanken på mat gör en illamående på mornarna (och ibland under hela dagen) och det oftast knappt finns nått man kan tänka sig att äta i matväg under resten av dagen för att det mesta inte verkar gott och man därför inte känner för att äta?

P.S. vet att detta är ett I-landsproblem, men är ändå för mig ett stort problem.

Jul, jul, strålande jul!

Idag har jag julpyntat :) Hängt upp julgardiner (som jag inte är så jättenöjd med), hängt upp en julstjärna och plockat fram tomtar!! Detta med julmusik spelandes på hög musik! Lite julkänslor fick man ju!! Och när jag ändå höll på passade jag på att hänga upp lite tavlor i köket. Köpte dem för ett bra tag sedan, men blev inte av att hänga upp dem för är kass på sånnt. Nu är de uppe i alla fall, hänger inte så rakt, men de hänger på väggen...

Lite foton från min lägenhet med lite julkänsla. Passade på att ta ett foto som visa min nya tavla i sovrumet. Älskar den tavlan!!

     

                  

Är förresten min mamma som har stickat tomtarna. Ibland lägger hon kanske ner lite väl mycket energi på saker. Tomtefar har ölmage och tomtemor bröst. Dessutom har de små avtagbara halsdukar, mössor, kjol och byxor. Är hur fina som helst!! Skulle själv aldrig orkar med nått sånt! Tur att man har en mamma som förser en med fina saker :)

Ode till ny tröja

Tycker så mycket om min nya tröja. Är en sån där som man bara älskar. Kanske inte för att det är den finaste man har, men känslan när man har på sig den är så härlig. Den är så varm och skön och mysig.

Helt klart en ny favorit. En sån där tröja som man önskar man kunde ha på sig varje dag, som var självtvättande så man inte behövde byta och vänta på nästa tvättstugetid för att få ha igen. Hmm, kanske ska gå till affären och köpa en till, såg att den fanns i en annan färg också :)

image3


Vad ska man tro?

Nä, nu har jag problem, igen!! Över en kille... IGEN!!!

Skulle ju till London den här helgen, med en kille jag bara träffat två ggr. Men idag så fick jag ett mess, han är sjuk och resan inställd. Eller, han tror han kommer att bli sjuk och vill därför inte chansa, så resan avbokades idag för att få tillbaks pengarna.

Besviken är jag! Såg fram emot att åka och göra nått roligt en hel helg för en gångs skull.

Men har kommit fram till att det är nått med den här killen som inte riktigt stämmer, exempel:

  • Hans lägenhet håller på att stambytas, så han bor i ett litet rum på andra sidan gatan, säger att han bara bott där en månad, men känns ganska inbott för en månad. Fullt med cd ställ på väggarna och han har hängt upp tavlor och grejjer på väggarna. Nu är stambytet klart, men han har fortfarande inte flyttat "hem" igen för var för dammigt i lägenheten och han har inte städat klart, plus att det visst var nått fel som måste åtgärdas.
  • Fick köpa hans biljetter till Kent billigt, för han kunde inte gå, för han skulle jobba. När Kentdagen kommer får jag ett mess med frågan ifall allt gick bra med bokningsnumret. Bokningsnr? Då hade han tydligen skickat ett mess till mig dagen innan med ett bokningsnr, för nya biljetter var tvungna att hämtas ut. Men han hade inte kvar numret (på jobbdatorn) och kunde inte åka dit och hämta det för han var tvungen att vänta på flyttgubbar som skulle flytta hans piano och de hörde inte av sig om när de skulle komma? Så, blev inget Kent. Ja, och så hade han bytt bort sitt pass från jobbet, så han jobbade inte heller, utan var bara hemma.
  • Skulle komma över till honom en kväll, köpa en grej åt honom på vägen. När jag messade och sa att grejjen var slut fick jag ett mess nån minut senare om att han var tvungen att åka och jobba, så jag kunde inte komma över.
  • Köpte ett program åt honom, han skulle föra över pengar. Funkade inte enligt honom, men var ok, han skulle betala mig i pund i england, men nu ska vi inte åka till england, så fortfarande inte fått pengar.

Finns väl fler saker också som är skumma, ja, som det här med att han är "sjuk" och Londonresan inte blev av. Och nu när jag skrev ner allt det här känns det ännu skummare, hade inte summerat ihop det tidigare. Men när man tänker efter så är han ju nu skyldig mig massor med pengar, för resan och programmet, ja och kentbiljetterna. Är allt verkligen bara tillfälligheter, eller lurar han mig?

Men samtidigt så skickar han mess hela tiden, varje dag. Frågar vad jag gör och hur jag mår och sånnt. Är det bara för att hålla mig på gott humör, eller kan allt han säger vara sant?!?

Ja, vad ska man tro egentligen?


Det man önskar kan man få

Igår satt jag hemma och var sååååå godissugen, men lat som jag är orkade jag ju inte ta mig till affären. Så satt hemma och led istället. Helt plötsligt ringde det på dörren. Utanför stod en tjej och sålde choklad till sin kalssresa :)

Haha, ibland funkar det nog med tankekraft!!

Inte än, men snart

Haha, ibland kan det bli roliga missförstånd när man säger: Vad gör du nästa helg... Är nästa helg då den närmaste som kommer, eller den helgen efter det?

Min weekendresa till London är inte nu alltså, utan nästa helg (den närmaste som följer efter denna). Trodde först det var den här helgen, men var visst inte det ;)

Tycker verkligen det borde vara klarare defenitioner på vad som menas med nästa, för tydligen är det olika från person till person eller till och med från gång till gång... Jaja, man får väl se till att fråga helt enkelt :)

Weekend i London

Har börjat göra framsteg i mitt sociala liv :) Kanske inte de bästa framstegen, men verkar i alla fall få en billig weekend i London från det nästa helg!

Kanske ska börja från början...
Har en tid pratat med en kille på msn, han har försökt få mig att komma över till honom för att sova över. Bara för att sova alltså. Igår åkte jag dit. Tänkte att det kan väl inte skada. Sov över där, åkte hem imorse. Eftersom jag inte kan sova med nån annan i samma säng som jag har jag då tillbringat resten av dagen med att sova och lata mig för sov typ inget inatt. I em hörde han av sig och frågade vad jag hade för mig nästa helg, för han hade fått erbjudande om billig weekend i London. Varför inte liksom? Vad har jag annat för mig nästa helg? Inget! Och trevlig var han ju. Så tror det kommer bli kul.

Dessutom så inbillar jag mig inget. Mest troligt kommer det här inte leda nån annan stans än just den här weekenden i London, men för att vara ärlig gör det mig inget. Skulle vara trevligt om det blev nått mer, men lurar inte mig själv till att tro det. Har lärt mig av mina misstag :) Kanska jag håller på att bli vuxen? Fast å andra sidan så kanske vuxna inte åker på weekendresor med personer de knappt känner?

RSS 2.0