Glömsk på äldre dar

Oh, förstår inte vad som har hänt med mitt minne!! Brukar ju inte glömma saker, men på den här senaste jobbresan till Wales glömde jag tre saker vid tre olika tillfällen. Först boardingkorten (se tidigare blogg). Sen var jag och shoppade en dag direkt efter jobbet. Hade bara datorväskan med mig till jobbet och ville inte gå med den på stan, så hade plånboken i handen. Efter ett tag på Debenhams skulle jag prova kläder och inser just då att jag inte längre har min plånbok i handen!! Oh vilken panik!!! Började gå runt i affären och leta, kände mig smått förtvivlad där ett tag, men som tur var hade jag lagt ifrån mig den på en hög med jeans i en del av affären där typ ingen höll till, så den låg kvar där. Finns inga ord som beskriver hur lättad jag blev då!

I fredags var det dags igen. Den här gången glömde jag bara en bok på toaletten på flygplatsen och kom på ganska snart att jag hade glömt den och var jag hade glömt den, så var långt ifrån lika jobbigt som de andra två som verkligen framkallade panik i mig!!

-----------------------

Har haft besök i helgen av två av mina kompisar från gymnasiet och deras son. Var jättekul! Hade inte träffat henne på typ sju månader och honom och sonen på ja, jag vet inte hur länge!! Problemet med att ha mycket att göra en helg är att den bara flyger iväg och man sitter där på söndag kväll och undrar vad som hände med helgen och varför det redan måste vara måndag igen!! Mitt problem med måndagar är inte att man måste jobba, utan att man måste kliva upp sååå tidigt!!

Är nog inte expert på att resa...

Här gick jag runt och trodde att mina ca två flygresor i veckan gjorde mig ganska duktig på det här med att resa. Men ack vad fel man kan ha...

I måndags fick jag veta att en grej jag skulle gjort i Sverige i veckan har blivit uppskjutet. Så då satt jag där och hade inget att göra. Min chef och jag kom då fram till att jag kunde ju åka till Wales på tisdag. Vilket jag gjorde. Vaknade kl 4 av en väääldigt jobbig väckarklocka. Ringde taxi vid halv fem som dök upp efter ca 5 min. När jag sätter mig i bilen frågar föraren om det är ok om han tankar. Är fast pris från mig till Arlanda så var väl ok tyckte jag och tror inte jag förlorade tid på det i slutändan för han körde typ 140 hela vägen sen. Väl framme så funkar inte kortläsaren i hans bil. Eller, hmm, han sa att den funkade men att man bara var tvungen att dra kortet många gånger. Efter typ 20 ggr gav jag upp och sa att jag skulle gå in och ta ut kontanter istället.

Efter incheckning var det dags för den lååånga jobbiga säkerhetskontrollkön och efter den gick jag för att köpa frukost. Sen gick jag till växlingskontoret för att växla pengar. Hmm, typ 20 pers före mig i kön. 10 min före min boarding startar är det fortfarande 10 pers före mig. Men är lungt tänkte jag, en pers i minuten så jag hinner. Sen börjar en vääldigt olustig känsla krypa upp inom mig. Vad har jag gjort av mina boradingkort?!? Letar snabbt igenom väskan och inser att de inte är där!! Hjälp! När hade jag dem senast? Kanske när jag åt frukost. Går dit, nä de har inte fått in några boradingkort. Går till gaten och frågar där vad jag ska göra eftersom de är borta. Han säger, leta en gång till, du har lite tid kvar. Frågar vad som händer om jag inte hittar dem. Det får du se då svarar han, men helst att du hittar dem.

Rotar igenom båda väskorna igen. Inget där. Som sista utväg gick jag tillbaks till säkerhetskontrollen eftersom jag inte kunde komma ihåg att jag sett dem efter det. Och där var de. Oh, vad lättad jag blev!! Behövde inte få reda på vad som händer om man tappar bort sina boradingkort alltså. Men var då jag insåg att jag visst inte är en reseexpert.

Hemlig önskan att bli gangster?

Oh, jag sov såå skönt inatt. Vaknade vid nio av att jag behövde gå på toaletten och jag vet att nio är en helt vanlig tid för folk att kliva upp. Men jag tyckte det var lite väl tidigt. Så lyckades somna om igen och drömde världens konstigaste dröm!

Jag var visst gift och hade fått reda på att min man var en gangster. Så på nått sätt fick jag tag på ett rivaliserande gäng (inte polisen) och gjorde en deal med dem. Om jag fick fram nån slags info (kommer inte ihåg vad) skulle jag få skyddad identitet av dem. Så jag tar mig till en byggnad där min man och hans gäng håller till. Medan de är upptagna att kedja fast nån i botten av en pool så knycker jag en massa papper, bl.a. nån flygbiljett och en hel kontaktlista med massa medlemmar och deras telefonnummer (för den skulle de ju verkligen bara ha liggandes sådär). Förvirrad dröm, men lyckades på grejjerna till det andra gänget och de skulle skydda mig. Tror det var så drömmen slutade, men är inte riktigt säker mer.

Men var lite spännande, kanske är så att jag saknar spänning i mitt liv så jag måste komma på lite på nätterna ;)

Blond, blondare, blondast!

Idag har jag blivit mindre smart. I alla fall om man ska tro alla blondinskämt. Har blonderat håret. Ok, är kanske inte platinablond, men blondare än såhär har jag aldrig varit!! 



Var på ett möte på min gamla skola idag. Var väldigt rädd att råka stöta på nån som jobbar kvar där som jag inte vill träffa. Gjorde inte det, och blev väldigt lättad, men samtidigt besviken. Hade varit kul att se honom bara för att se hur han skulle bete sig, om han skulle hälsa eller bara ignorera mig. Nu får jag ju inte veta. Jobbigt det där med det motsatta könet. Men jag har en ny plan, jag ska bli nunna, då slipper man tänka på sånnt ;)

Kanske inte min bästa dag...

Vaknar. Jaa, idag ska jag åka hem!! Packar ihop mina saker, sätter dem i bilen och går till receptionen för att checka ut. Kommer tillbaks till bilen, ska hoppa in och åka till jobbet, men nått är fel? Vad? Just ja, ratten är på andra sidan bilen... Går till andra sidan, mäh, här kan jag ju inte gå in!! Bilen brevid har parkerat så nära att backspeglarna nästan tar i varandra. Jaha, vad ska jag göra nu? Nä, har inget val, får hoppa in via passagerarsidan. Ny erfarenhet. Första benet inga problem, men aj! handbromsspak in i baksidan av låret. Oh skönt, äntligen på plats, dags att åka till jobbet då. Men hmm, vänta nu, bil fortfarande jättenära, måste backa rakt bakåt alltså... Ok, inga problem. Oj! Värtsa blomsterarrangemanget inte så långt bakom bilen kan inte backa så mycket. Nähä, får väl köra lite framåt nu då. Ja, efter typ fyra fram-och-tillbaka-körningar äntligen på väg till jobbet.

Möte med chefen. Har snart jobbat i ett halvår nu, provanställning slut!! Haha, chef säger mycket nöjd med mina insatser, jag har överstigit hans förväntningar, jag får fortsätta om jag vill! Ja, det vill jag!! Ok, mycket bra!! Dags att åka till flygplatsen och åka hem!! Aldrig kört dit tidigare, men inga problem, motorväg hela vägen. Kommer fram, lämna tillbaks hyrbil... Men, vart?!? Hjälp, eh, finns ju bara skyltar till olika terminaler!! Ok, åker mot den terminalen jag ska till. Haha!! Skyltar mot hyrbilstillbakalämning!! Yey!! Följer väl dem. Oh, parkeringshuset, ta en lapp och följ skyltarna. Inga problem... Uppåt går det, ska till våning 11, men, va? Avstängt, kan bara åka ner igen... Oj, ute ur parkeringshus, måste sätta i lappen och betala?!? Nä, trycker på hjälpknappen. Förklarar jag är vilse, får instruktioner och som vanligt lyssnar bara på hälften. Blir utsläppt och börjar köra. Haha, tillbaks till parkeringshuset, ok, våning 11. Går uppåt, känns bekant. NÄ!! Nu går det neråt igen! Har gjort samma fel. IGEN!! Den här gången trycker jag inte på hjälp, är ju pinsamt!! Så betalar lydigt typ 25 kr och åker ut. Nu är det bestämt!! Jag åker till en annan terminal med mindre förvirrande parkeringshus!! Haha, inga problem att lämna tillbaks hyrbilen där inte.

Första flyget, lite försenat, men är lugnt, har 45 min på mig innan boradingen på andra planet börjar. Hur lugnt som helst. Sätter mig på andra planet, hmm, passagerare som inte dykt upp men har bagage på planet. Säkerhetsrisk. Måste hitta bagage och plocka av det från planet. Bagage mer svårhittat än först trott. Slottid missad. Plan försenat. Oh, landar bara en timme försenad! Skönt, bara vänta på väska och sen åka hem!! Väskor åker förbi. Oj, där var kanske min... Nä, jag har inte knytit fast dragkedjestängarna med nått rött. Alltså, inte min... Va? Samma väska åker förbi igen och igen och igen och igen. Är det ingen som vill ha den? Sista bagage på bältet, min väska har inte kommit. Nä, vad jobbigt!! Oj, där kommer den där väskan igen. Tänk om det ändå är min. Går fram och tittar. Jaha, oj, var ju min!! Var framsarna från min röda sjal som hängde ut. Hmm, pinsamt. Hur många gånger åkte inte den där väskan runt innan jag kollade på den? Jaja, äntligen taxi på väg hem. HEMMA!! Skönt!!


Bytt blogg...

... har äntligen flytt från msn spaces för blev bara mer och mer less på det stället!! Vem orkar logga in för att skicka komentarer?

Jaja, förra bloggens namn var i alla fall: http://idatjockis.spaces.live.com


RSS 2.0